SEO voor mijn advocatenkantoor.

Case study: Toename organische website verkeer voor advocatenkantoren.

Dit advocatenkantoor zag 172% verhoging organisch verkeer met onze SEO campagne.

 

Het probleem.

Sorry dat we het zeggen maar, “oké we noemen hier geen namen” Dit verouderde traditionele maar zeer respectabele advocatenkantoor gebruikte anno 2018 nog steeds marketing methodes van een aantal jaar geleden. (Gouden Gids advertenties, magazineadvertenties,) Uiteraard lieten deze het na om zelfs niet een klein beetje  investeringsrendement op te leveren dan wel maar één nieuwe cliënt naar hun advocaten praktijk te loodsen.

In paniek brachten ze steeds meer van hun reclame en marketing euro`s naar het internet.

Maar helaas ook op het internet is de laatste jaren moeilijker geworden om op de 1e pagina van de zoekmachines te staan. Met andere woorden, het is niet langer voldoende om alleen maar een website te hebben.

Het is eerder van vitaal belang om een juridische marketing machine te hebben die wordt gevonden en cliënten aanmoedigt de telefoon pakken of het contactformulier in te vullen.

Onze cliënt, een echtscheiding en familierechtelijke advocaat gevestigd in Noord Holland wist, zijn potentiële cliënten zochten naar specifiek zijn diensten in de zoekmachines, en toch verloor hij zaken aan de concurrenten puur omdat hij niet aanwezig was op de eerste pagina van de Google.

De oplossing.

We zijn toen gestart met het bijhouden van de URL’s van zijn marketingstrategieën om te bepalen welke investeringen clienten genereren. Met een geavanceerd volgsysteem konden we stap voor stap achterhalen waar een verbetering absoluut noodzaak was.

Het SEO-team van Internet Marketing Meesters heeft de pagina’s nauwkeurig afgesteld en overgedragen van de bestaande website-inhoud naar een nieuw domein tijdens het uitbouwen. De website kreeg een nieuw frame en nieuwe inhoud om ervoor te zorgen dat alle diensten en vakgebieden grondig waren afgedekt. Of een potentiële cliënt op zoek was naar bemiddeling diensten, gerechtelijke procedures, echtscheidingsadvocaten of andere echtscheiding of familierecht, we wilden zeker weten dat ze werden gevonden op pagina één van Google voor hun juridische servicegebied.

De 5 simpele regels voor SEO.

Om dit advocatenkantoor te helpen, hebben we de meesters aangespoord  om de manier van denken te heroverwegen, “ik hoor je nu denken, oef tegen een advocaat”

Eigenlijk gaf ik ze vijf eenvoudige regels:

 1. Volg alles op je website en neem datagestuurde beslissingen.
 2. Je website is geen digitale brochure, maar een virtuele verkoper.
 3. Maximaliseer uw online waarde te beginnen met zoekmachine resultaten.
 4. Optimaliseer voortdurend je van bezoek-naar-verkoop ratio.
 5. Vestig en promoot je advocatenkantoor als dé autoriteit.

De resultaten.

Het was Juli 2017 toen we het eerste gesprek voerde met dit advocatenkantoor en in September zijn we samen aan de slag gegaan. Deze periode is zijn organisch verkeer met 172% toegenomen.

Uiteraard zou een zou een organische nieuwe cliënten maatstaf een betere maatstaf zijn  voor succes. zijn organische nieuwe cliënten zijn deze periode gestegen met 215% ( 08-2017 tm 07-2018) Dit advocatenkantoor bleef in beide (organisch verkeer en nieuwe clienten) groeien door hun investering in SEO.


De omslag.

Advocatenkantoren kunnen niet langer nog leunen op oude traditionele reclamemethoden simpel omdat deze niet renderen, en eigenlijk geldt het zelfde voor verwijzingen en mond-tot-mondreclame.  Met SEO diensten van Internet Marketing Meesters, kon dit advocatenkantoor meer gekwalificeerde bezoekers naar hun website krijgen en kosteneffectief meer nieuwe cliënten.

Afgelopen jaar heeft onze SEO belegging zich ruimschoots terugverdiend in het aantal organische bezoekers, en hun SEO. Hun online aanwezigheid blijft toenemen.

Wat was onze strategie?

(Maar het bleef niet beperkt tot de volgende zeven punten.)

 1. Uitgebreid onderzoek naar trefwoorden van advocatenkantoren om te zien welke termen die potentiële cliënten gebruikten op de zoekmachines.
 2. Voortdurende content marketing van een door Internet Marketing Meesters juridisch opgeleide professionele copywriter.
 3. Metadata geoptimaliseerd met de servicegebieden van het advocatenkantoor inclusief de doel en trefwoorden.
 4. Technische SEO aanpassingen van een dedicated team van webmasters.
 5. Doorlopende optimalisatie tests voor conversie naar voortdurend verbeteren van de bezoek-tot-lead van het website succespercentage tot conversiesnelheid.
 6. Citatie creatie voor lokale SEO.
 7. Gedetailleerde maandelijkse presentatie verslag om resultaten en vooruitgang te volgen.

 

Wat mogen we voor jou doen?

We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen een zeer effectieve start te maken met online aanwezigheid, het gebruik van content marketing, en zoekmachineoptimalisatie SEO, webontwerp en conversieratio optimalisatie om meer potentiële cliënten specifiek  voor jouw doelgroep van jouw advocatenkantoor  te krijgen via internet.

Internet Marketing Meesters is een online datagestuurde marketingbedrijf dat uitsluitend juridische bedrijven helpt om meer cliënten te genereren en zichtbaar te zijn op het web. Voor elke cliënt implementeert Internet Marketing Meesters inkomende internet marketing strategieën zoals: social media reclame, zoekmachine optimalisatie (SEO), online cliënten generatie, conversie snelheid optimalisatie en website redesign.

 

Wat maakt ons bureau anders?

Wij opereren vanuit het perspectief van een advocatenkantoor. We streven ernaar een superieure dienstverlening te bieden aan al onze juridische internet marketing SEO klanten:

 • Een toegewijde account manager, je persoonlijke adviseur.
 • Gedetailleerde maandelijkse SEO rapporten.
 • Een ondersteuningsteam bestaande uit een: analist, webdesigner en ontwikkelaar en een toegewijde professionele copywriter.
 • Toegang tot onze eigen analysesoftware (goede data leidt tot betere resultaten).

 

Internet Marketing Meesters Logo Groot

Delen mag, graag zelfs

Roeland van der Wielen

Als je weet wie er achter je staat. Maakt het niet uit wie er voor je staat.

>